7 najboljih plaža u Crikvenici koje morate posjetiti

Crikvenica obiluje mnoštvom predivnih plaža od kojih je većina šljunčana ili pješčana i pogodna za obitelji s djecom. Na većini crikveničkih plaži moguće je pronaći mjesto u hladu, bilo to u hladovini drveća ili pod iznajmljenim suncobranom. Mnogima će se svidjeti što u vrijeme ručka ne moraju tražiti dalje od nekoliko minuta hoda kako bi pronašli mjesto za ručak jer se uz plaže nalazi i mnoštvo restorana s odličnim izborom jela. U nastavku su istaknute neke od najposječenijih plaža u Crikvenici koje obiluju raznim sadržajima te ih svakako vrijedi posjetiti.

Gradska plaža Crikvenica

Gradsko kupalište nalazi se tek 200 metara od centra grada te je jedno od najposjećenijih plaža crikveničke rivijere. Ova prirodna plaža je već više puta zaslužila nagradu Plava zastava za očuvanost okoliša i uređenost plaže. Na njoj se nalaze kabine za presvlačenje, tuševi, a prikladna je i za osobe s invaliditetom jer se na njoj nalazi lift. Kombinacija šljunka i pijeska na ovoj plaži pruža ponešto za svakoga, a odlična je za obitelji s djecom jer se na njoj nalazi i dječje igralište, a hlad se može potražiti ispod suncobrana ili u prirodnoj hladovini stabala. Na plaži se također nalaze i razni kafići i restorani u kojima je moguće popiti piće ili ručati uz predivan pogled na more, a u blizini se nalazi i parking.

Crni molo

Zbog svojih plićaka ova pješčana plaža odličan je izbor za obitelji s malom djecom kao i za ljubitelje picigina i vodenog aerobika koji se često organizira ljeti. Osim picigina i aerobika tu je i teren za igranje odbojke na pijesku, a za ljubitelje vodenih sportova na plaži se nalaze Centar vodenih sportova i WSC koji će zadovoljiti avanturiste sa svojom ponudom skijanja na vodi, parasailinga, wakeboardinga i drugih vodenih aktivnosti. Kao i na Gradskoj plaži i ovdje je moguće potražiti hlad ispod stabala ili u jednom od brojnih lokala u kojima je moguće ručati ili se tek osvježiti sladoledom.

Podvorska – Monty’s Dog Beach and Bar

Ova plaža, otvorena 2010. godine, glasi jednom od najboljih plaža za pse u Hrvatskoj, a nudi razne sadržaje namijenjene isključivo za pse. Između ostalog tu su tuševi prilagođeni za ljubimce te poligoni na kojima se psi mogu zabavljati. U blizini se nalazi i kafić koji nudi razne poslastice za pse, pa Vaš ljubimac može uz Vas uživati u vlastitom pivu ili pak čaju. Plaža je zbog svoje kvalitete i sadržaja već osvojila nekoliko priznanja.

Omorika

Plaža Omorika nalazi se na crikveničkoj rivijeri ispod istoimenog hotela u blizini mjesta Dramalj. Plaža je kombinacija šljunčane podloge i betonskih ploča te je idealna za obitelji s djecom. Kao i na većini plaža moguće je iznajmiti suncobrane i ležaljke ili potražiti hlad ispod stabala, a tu su i tuševi, toaleti te svlačionice. Za ljubitelje sporta neposredno iznad plaže nalaze se teniski tereni i tereni za odbojku, a zbog specifičnog plićaka moguće je igrati picigin. Na plaži se nalaze i razni štandovi na kojima možete iznajmiti pedaline ili se zabaviti u Aqua parku.

Balustrada

Balustrada je plaža koja se proteže od samog trga u centru Crikvenice, do znamenite Gradske plaže. Ime je dobila po posebnim betonskim stupićima kojima je kroz povijest odvajala plažu od gradske ceste. Danas postoje obnovljeni dijelovi stare Balustrade, koji prikazuju bogatu povijest te crikveničke plaže. Plaža je kombinacija šljunka, kamenja i stijena pa na njoj više uživaju nešto stariji kupači. Na samoj plaži se također nalaze kabine za presvlačenje te tuševi koje je moguće koristiti uz plaćanje. Kao i ostale plaže i na ovoj je moguće pronaći mjesto u hladu drveća te se odmoriti u nekom od obližnjih kafića.

Šahovska plaža

Crikvenica se već godinama brendira kao grad šaha, a moglo bi se reći da je i turističko-šahovska prijestolnica Hrvatske. S ciljem promicanja šaha potpisana je deklaracija o suradnji Fonda “Garry Kasparov Adriatik” i Grada Crikvenice, a 2019. je otvorena šahovska plaža. Pored betonskog dijela plaže na kojem se nalazi velika ploča za šah sa figurama, tu je i šljunčani dio plaže pa je ova plaža pogodna za kupaće svih uzrasta. Uz tuševe i kabine za presvlačenje na plaži se na samom ulazu u more nalazi i lift za osobe s invaliditetom, a na parkingu su osigurana i tri invalidska parkirna mjesta.

Kaštel

Plaža Kaštel je šljunčana plaža koja je odličan izbor za obitelji s djecom zbog ugodnog ulaska u more, a osobito zbog trampolina koji će djeci biti posebno zanimljiv. Od sadržaja na plaži je moguće pronaći tuševe, kabine za presvlačenje, ležaljke i suncobrane, ali i spojiti se na Wi-Fi mrežu ili iznajmiti pedalinu i provozati se morem.

Imate pitanja za nas? Kontaktirajte nas!

Naša lokacija

Loading...

Često postavljana pitanja

Koje je radno vrijeme restorana?
Sabbia je otvorena svaki dan od 08:00 do 24:00. Molimo provjerite naš Google Business profil za bilo kakve izmjene radnog vremena na praznike ili blagdane.
Postoji li kodeks odijevanja u vašem restoranu?
Potičemo elegantno i ležerno odijevanje, ali nema strogih pravila. Ipak, ljubazno molimo naše goste da izbjegavaju nošenje kupaćih kostima.
Postoji li parking u blizini?
Da, postoji parking u blizini restorana koji naši gosti mogu koristiti.
Trebam li rezervaciju za večeru u vašem restoranu?
Preporučujemo rezervacije, posebno u večernjim satima ili za velike grupe. Rezervaciju možete jednostavno izvršiti na našoj web stranici ili pozivom na broj +385 (51) 588 599.