Zašto je baš Crikvenica pogodna za "Health tourism"

Crikvenica nije isključivo turističko odredište nego je prepoznata i kao važno mjesto zdravstvenog turizma. Tome u prilog ide činjenica da je grad 2017. godine dobio priznanje za najuspješniju destinaciju zdravlja.

Povijest zdravstvenog turizma u Crikvenici

Crikvenica, prekrasan grad smješten na sjevernoj obali Hrvatske, ima bogatu povijest kao odredište zdravstvenog turizma. Njezina duga povijest razvila se iz iznimnih prirodnih resursa i blagotvornog mediteranskog okoliša koji je privlačio posjetitelje iz cijelog svijeta u potrazi za ljekovitim odmorom.

Započevši u 19. stoljeću, Crikvenica je privukla pažnju mnogih zbog svoje pitome klime, čistog zraka te blizine mora. Ubrzo su se razvile brojne ustanove usmjerene prema liječenju različitih zdravstvenih stanja. Prirodni resursi, poput specifične morske klime, bili su ključni faktor u privlačenju gostiju u potrazi za zdravljem i oporavkom.

U nadolazećim godinama, Crikvenica je prepoznata kao primamljiva destinacija za zdravstveni odmor te se počela razvijati infrastruktura i ustanove specijalizirane za pružanje medicinskih usluga. Ova transformacija je značajno doprinijela rastu turističke industrije u Crikvenici koja je postala prepoznatljiva kao jedno od vodećih odredišta za zdravstveni turizam na Jadranskoj obali.

Osim prirodnih ljekovitih resursa, povijest zdravstvenog turizma u Crikvenici obilježena je i inovativnim koracima u razvoju medicinskih ustanova i pružanju specijaliziranih zdravstvenih usluga. Ovi temelji su postavljeni s vizijom o stvaranju mjesta koje pruža holistički pristup zdravlju i dobrobiti posjetitelja, čime je Crikvenica postala sinonim za kvalitetnu zdravstvenu skrb i oporavak.

Zašto je baš Crikvenica pogodna za zdravstveni turizam

Crikvenica se ističe kao jedno od najpoželjnijih odredišta za zdravstveni turizam iz različitih razloga. Njezina povoljna mediteranska klima, čisto more, obilje sunca (prosječan broj sunčanih sati godišnje je 2255) i prirodna ljekovita svojstva stvorili su idealno okruženje za razvoj zdravstvenog turizma.

Ljekoviti okoliš: Blagotvorni učinci morskog zraka i okoliša od vitalnog su značaja za posjetitelje koji traže oporavak od raznih zdravstvenih stanja. Crikvenica, s obiljem borovih šuma, čistog zraka i ljekovitog mirisa mora, pruža posjetiteljima idealnu oazu za regeneraciju i oporavak.

Bogata medicinska infrastruktura: Grad se može pohvaliti brojnim modernim klinikama, bolnicama i specijaliziranim zdravstvenim centrima koji pružaju raznovrsne medicinske usluge. Ove ustanove opremljene su najsuvremenijom tehnologijom i stručnim medicinskim osobljem koje osigurava vrhunsku zdravstvenu skrb za posjetitelje.

Raznolikost terapija i tretmana: Crikvenica nudi širok spektar terapija i tretmana, od thalassotherapy (terapija morskom vodom), hidroterapije do specijaliziranih tretmana za dišne puteve i kožne bolesti. Ova raznolikost omogućava posjetiteljima da pronađu prilagođeni tretman prema njihovim specifičnim zdravstvenim potrebama.

Kombinacija zdravlja i odmora: Crikvenica nudi jedinstvenu mogućnost kombiniranja zdravstvenih tretmana s opuštajućim odmorom na prekrasnim plažama Jadranskog mora. Ovo je privlačna opcija za turiste koji žele istovremeno uživati u regenerativnoj zdravstvenoj terapiji i odmoru na jednoj od najljepših obala u Hrvatskoj.

Bogata kulturna baština i lokalna kuhinja: Pored zdravstvenih benefita, posjetitelji također mogu uživati u bogatoj kulturnoj baštini Crikvenice, uključujući lokalnu gastronomsku ponudu koja obiluje svježim mediteranskim jelima, što dodatno doprinosi cjelokupnom doživljaju posjeta ovom području.

Zbog ovih razloga, Crikvenica se ističe kao vrhunsko odredište za zdravstveni turizam koje privlači posjetitelje iz cijelog svijeta u potrazi za kombinacijom kvalitetne zdravstvene skrbi i opuštajućeg odmora.

Institucije zdravstvenog turizma u Crikvenici

Crikvenica se može pohvaliti raznolikim medicinskim ustanovama i specijaliziranim centrima koji pružaju različite vrste medicinskih usluga i tretmana. Ove institucije su ključni stupovi podrške zdravstvenom turizmu u ovom području, pružajući vrhunsku zdravstvenu skrb i terapije kako lokalnim stanovnicima tako i posjetiteljima iz cijelog svijeta. Evo nekoliko istaknutih institucija zdravstvenog turizma u Crikvenici:

Thalassotherapia Crikvenica: Ova ustanova predstavlja jedan od vodećih centara za thalassotherapy na Jadranskoj obali. S obzirom na svoju dugogodišnju povijest, Thalassotherapia Crikvenica pruža širok spektar terapija baziranih na morskim resursima, uključujući kupke, inhalacije, masaže te druge tretmane koji pomažu u oporavku od raznih zdravstvenih tegoba.

Poliklinika Katunar: Ova moderna poliklinika pruža širok spektar medicinskih usluga, uključujući dijagnostiku, konzultacije specijalista, preventivne preglede te razne terapeutske tretmane. Poliklinika Katunar poznata je po svojoj stručnosti i kvalitetnoj zdravstvenoj skrbi koju pruža svojim pacijentima.

Specijalizirani centri za rehabilitaciju: U Crikvenici su također prisutni specijalizirani centri za rehabilitaciju koji pružaju terapije i tretmane za različite vrste ozljeda, stanja mišićno-koštanog sustava te neuroloških oboljenja. Ovi centri su opremljeni najsuvremenijom opremom i stručnim timovima fizioterapeuta i rehabilitacijskih stručnjaka.

Hotel s medicinskim programima: Neki od hotela u Crikvenici nude i posebne medicinske programe koji kombiniraju boravak u hotelu s određenim zdravstvenim tretmanima ili terapijama. Ovi hoteli osiguravaju udoban smještaj i vrhunsku uslugu uz dodatnu mogućnost pristupa zdravstvenim uslugama unutar hotela ili u blizini.

Ove institucije čine važan dio zdravstvenog turizma u Crikvenici te pružaju stručnu zdravstvenu skrb i terapije koje privlače brojne posjetitelje iz cijelog svijeta. Njihova predanost kvaliteti usluga i brizi o pacijentima ključni su faktori koji doprinose reputaciji Crikvenice kao vodećeg odredišta za zdravstveni turizam.

Beneficije zdravstvenog turizma za turiste

Zdravstveni turizam u Crikvenici pruža širok spektar beneficija za turiste koji posjećuju ovo prekrasno mjesto. Osim mogućnosti liječenja i obnove zdravlja, posjetitelji imaju priliku iskusiti brojne druge pogodnosti koje obogaćuju njihovo putovanje. Evo nekoliko ključnih beneficija zdravstvenog turizma za turiste u Crikvenici:

Kvalitetna zdravstvena skrb po pristupačnim cijenama: Mnogi turisti dolaze u Crikvenicu kako bi iskoristili visokokvalitetne medicinske usluge po povoljnijim cijenama u usporedbi s onima u njihovim matičnim zemljama. Ovo omogućuje pristupačnost vrhunskih tretmana i terapija bez kompromitiranja kvalitete skrbi.

Holistički pristup zdravlju: Zdravstveni turizam u Crikvenici ne nudi samo medicinske tretmane, već i pristup cjelovitom pristupu zdravlju i dobrobiti. Osim specifičnih terapija, posjetitelji imaju priliku uživati u ljekovitim učincima prirodnog okoliša, terapija morskom vodom te wellness programa koji promiču fizičko i mentalno zdravlje.

Mogućnost pristupa specijaliziranim tretmanima i terapijama: Zdravstveni turisti u Crikvenici imaju pristup raznolikim terapijama i tretmanima koji su prilagođeni njihovim specifičnim potrebama. Ovo uključuje terapije dišnih puteva, hidroterapiju, fizikalnu terapiju, kao i niz wellness usluga koje pružaju opuštanje i revitalizaciju.

Opuštajući odmor uz more: Posjetitelji mogu kombinirati svoje medicinske tretmane s opuštajućim odmorom uz prekrasne plaže Jadranskog mora. Ova kombinacija zdravstvenih usluga i odmora omogućuje potpuni oporavak tijela i duha te pruža cjelovito iskustvo zdravlja i wellnessa.

Kulturno-istraživačko iskustvo: Crikvenica nudi i bogatu kulturnu baštinu koju turisti mogu istražiti tijekom svog boravka. Posjetitelji mogu uživati u lokalnoj gastronomiji, tradicionalnim festivalima, muzejima i drugim kulturnim atrakcijama koje obogaćuju njihov boravak i omogućuju im bolje razumijevanje lokalne kulture i tradicije.

Ovo područje pruža jedinstveno iskustvo koje spaja medicinsku skrb, oporavak i wellness s istraživanjem lokalne kulture i prirodnih ljepota, stvarajući cjelovito i obogaćujuće putničko iskustvo.

Zaključak

Crikvenica se ističe kao vodeće odredište zdravstvenog turizma na Jadranskoj obali, privlačeći brojne turiste u potrazi za kvalitetnom zdravstvenom skrbi i opuštajućim odmorom. S obiljem prirodnih ljekovitih resursa, stručnih medicinskih ustanova te raznolikih terapija i tretmana, Crikvenica pruža cjelovito iskustvo zdravlja, wellnessa i kulturnog istraživanja za posjetitelje iz cijelog svijeta. Posjet Crikvenici ne samo da pruža mogućnost obnove zdravlja, već i omogućuje turistima da se urone u prekrasnu mediteransku atmosferu te istraže bogatu kulturnu baštinu ovog područja.

Imate pitanja za nas? Kontaktirajte nas!

Naša lokacija

Loading...

Često postavljana pitanja

Koje je radno vrijeme restorana?
Sabbia je otvorena svaki dan od 08:00 do 24:00. Molimo provjerite naš Google Business profil za bilo kakve izmjene radnog vremena na praznike ili blagdane.
Postoji li kodeks odijevanja u vašem restoranu?
Potičemo elegantno i ležerno odijevanje, ali nema strogih pravila. Ipak, ljubazno molimo naše goste da izbjegavaju nošenje kupaćih kostima.
Postoji li parking u blizini?
Da, postoji parking u blizini restorana koji naši gosti mogu koristiti.
Trebam li rezervaciju za večeru u vašem restoranu?
Preporučujemo rezervacije, posebno u večernjim satima ili za velike grupe. Rezervaciju možete jednostavno izvršiti na našoj web stranici ili pozivom na broj +385 (51) 588 599.